ŠKODA Herning

Sommerdæk

DERFOR SKAL DU SKIFTE DÆK

Du ved uden tvivl, at det ikke er sikkert at køre med sommerdæk om vinteren. Men ved du også, at det er farligt at køre med vinterdæk om sommeren? I tørt og varmt vejr har vinterdæk nemlig dårligere vejgreb og bremseevne. Ved en for høj varme forringes vinterdækkets præstationer så meget, at de reelt går hen og bliver en sikkerhedsrisiko. Derudover giver vinterdæk om sommeren også dårligere brændstoføkonomi, og slidet på dine vinterdæk øges med 10 %.

 

Gør-det-selv

Hvad kræver det? Momentnøgle, donkraft, tålmodighed samt lidt teknisk snilde.

Fordele: Du føler tilfredsstillelsen ved selv at ordne ting på din bil.

Uddybning: Moderne biler bliver leveret med et reparationskit til brug ved punktering. Altså skal du som minimum anskaffe et reservehjulskit med hjulnøgle og donkraft for selv at kunne skifte dæk. Hvis du hver sæson selv skifter dæk, kan da med fordel anskaffe dig en garagedonkraft og en momentnøgle. Garagedonkraften er nemt at bruge og mere stabil, hvor momentnøglen sikrer, at du ikke kommer til at overspænde hjulboltene.

Bonusinfo: Hvis din ŠKODA har et TPM-dæktrykskontrolsystem, skal du kalibrere systemet, når du har skiftet dæk. Læs i instruktionsbogen, hvordan du gør. Alle ŠKODA-modeller fra november 2014 og frem har TPM. Før den dato var det standardudstyr i nogle GreenLine modeller, ligesom systemet kunne fås som ekstraudstyr til visse ŠKODA-modeller.

 

ŠKODA-gør-det

Hvad kræver det? Du laster dækkene i bagagerummet og kører hen til din ŠKODA-Servicepartner.

Fordele: Du slipper for bøvlet med at montere vinterdækkene, og serviceteknikeren sørger for, ta du kører derfra med korrekt dæktryk.

Uddybning: Lader du din ŠKODA-Servicepartner skifte dæk, får du samtidig professionelle øjne på dækkenes stand og dækmønstret - ligesom serviceteknikeren eventuelt kan fange fejl på bremserne og de omkringliggende mekaniske dele og advarer, hvis noget bør serviceres. I forhold til dækkene kræver loven 1,6 mm dækmønster, men FDM anbefaler mindst mindst 2 mm. på sommerdæk og mindst 3 mm. på vinterdæk, som er lovkrav i b.la. Sverige og Norge. Mindre end 1,6 mm. dækmønster resulterer i en bøde, hvis du bliver stoppet af politiet, ligesom du risikerer at få nedsat erstatningen fra forsikringsselskabet, hvis du er involveret i en ulykke.

Bonus info: Det bliver stadig mere populært at få opbevaret sommerdæk og vinterdæk hos en autoriseret ŠKODA-Servicepartner. Derved slipper du for selv at skulle transportere dækkene frem og tilbage til Servicepartneren forår og efterår - og ikke mindst slipper du for at have et sæt dæk til at optage plads i din garage eller dit udhus. Spørg din ŠKODA-Servicepartner, hvilken løsning man kan tilbyde.